Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 13 oktober 2014 Nieuwe website van WaLTER gelanceerd

Op 1 oktober 2014 is de nieuwe website van WaLTER, www.walterwaddenmonitor.org gelanceerd. Dit is het nieuwe online platform met dataproducten, thematische dossiers over basismonitoring en een dataportaal dat toegang biedt tot de databronnen van instituten en organisaties die meerjarige metingen in het waddengebied uitvoeren.

Het platform biedt een aantal handige data- en informatieproducten, 'tools', die voor diverse doeleinden inzetbaar zijn. Op dit moment zijn gereed Wad-Nu (actuele staat van het wad) en Hotspotviewer (beleving van het waddengebied). De nog in ontwikkeling zijnde tools zoals InterTides (droogvalduurmodule) en EVA (Evaluatie, vraag en aanbod - lange termijn meetprogramma's) zullen volgen.

Voor het geven van de aanbevelingen voor basismonitoring is een blauwdruk ontwikkeld dat voor elk thema in het waddengebied zal worden ingezet. Concreet wordt er op dit moment gewerkt aan twaalf thema's die geprioriteerd zijn op basis van actuele kwesties en inventarisaties van de kennis- en informatievragen onder belanghebbenden. Per thema is een korte schets gegeven, 'Kern en Aanpak', van de huidige situatie en de beoogde aanpak. De inhoud van de thema's zal tussen november 2014 en april 2015 worden geplaatst. (Bron: Waddenzee.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl