Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 10 november 2014 Start baggerwerkzaamheden 43 km vaarweg in Kop van Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Donderdag 6 november 2014 geeft gedeputeerde Elisabeth Post het startschot voor het baggeren van 43 kilometer aan vaarwegen in de Kop van Noord-Holland. Dit doet zij rond 15.45 op het Kolhornerdiep, ter hoogte van restaurant 't Anker, De Strook 4 te Kolhorn. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na het baggeren zijn de vaarwegen weer optimaal bevaarbaar en voldoen ze aan de gestelde wettelijke eisen.

De te baggeren vaarwegen zijn vrijwel alleen door de recreatievaart in gebruik en onder te verdelen in 4 trajecten:

Na de werkzaamheden, die uiterlijk 1 december 2015 zijn afgerond, voldoen de genoemde vaarwegen weer aan het gewenste nautisch profiel (diepte voor de scheepvaart), de wettelijke kwaliteitseisen voor waterbodems en aan de keur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (www.hhnk.nl).

Aanbestedingsvorm in modern jasje

De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsmaatschappij De Vries en van de Wiel aan wie, volgens de aanbestedingsprocedure van best value procurement (BVP), het werk is gegund. BVP is een aanpak die uitgaat van de meeste waarde voor de beste prijs. De opdrachtnemer is 'in the lead' en krijgt zo de kans om zijn expertise maximaal te laten zien.

Voor actuele informatie over het project en de werkzaamheden zie de projectpagina op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl