Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 november 2014 Texel: Proef inzameling papier met vrijwilligers in De Koog en Oudeschild

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente gaat samen met vrijwilligers van de jeugdclub uit De Koog en de ouderraad van de Bruinvisschool uit Oudeschild bij wijze van proef papier inzamelen. De proef start op zaterdag 29 november 2014 in De Koog en zaterdag 6 december 2014 in Oudeschild.

De gemeente wil meer grondstoffen inzamelen en minder afval afvoeren naar de verbrandingsoven. De doelstelling is om uiteindelijk 75% van ons afval in te zamelen als herbruikbare grondstof, nu is dat ongeveer 50%. Een van de aandachtspunten daarbij is de inzameling van oud papier door verenigingen. Voor verenigingen is de bijdrage die ze krijgen voor het ophalen van oud papier een belangrijke inkomstenbron. Ze kunnen daarmee activiteiten voor hun leden organiseren. In De Koog en Oudeschild wordt gestart met een proef om vaker en structureler huis aan huis papier in te zamelen.

Op 8 oktober 2014 gaf de gemeente zo'n 20 vrijwilligers van de ouderraad van de Bruinvis en de jeugdclub uit Oudeschild een training, waarbij vooral gelet is op de veiligheid en de bediening van de belading op de auto.

Vanaf eind november 2014 halen de vrijwilligers in hun dorp papier op met behulp van een gemeentelijke reinigingsauto. De wagen wordt bestuurd door een chauffeur van de gemeente en de vrijwilligers zorgen ervoor dat het papier wat aan de weg staat in de auto wordt gegooid. De inzameling in De Koog is steeds de laatste zaterdag van de maand en in Oudeschild op de eerste zaterdag van de maand.

Op zaterdagmorgen 29 november 2014 is de eerste ophaalbeurt in De Koog en op zaterdagmiddag 6 december 2014 in Oudeschild.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl