Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 19 december 2014 Provincie Noord-Holland investeert extra in groen gas

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland gaat extra investeren in de stimulering van de productie van groen gas. Gedeputeerde Staten hebben besloten om de uitvoeringsregeling GroenGas, bedoeld voor de ondersteuning van groen gasprojecten, op te hogen met € 100.000.

De uitvoeringsregeling GroenGas loopt sinds eind 2013 en is bedoeld voor de uitwerking van projecten die zijn gericht op de productie, het transport of gebruik van groen gas of bio-LNG, maar waarbij de initiatiefnemers moeite hebben om de fase tussen onderzoek en daadwerkelijke uitvoering financieel rond te krijgen. De belangstelling voor de regeling is dusdanig groot, dat de provincie heeft besloten om het budget op te hogen tot € 200.000 (was € 100.000). De provincie wil de productie van groen gas stimuleren, omdat zij hier economische kansen in ziet voor Noord-Holland en het bijdraagt aan de uitvoering van het nationaal Energieakkoord en SWITCH, de noordelijke uitvoeringsagenda voor dit akkoord.

Gedeputeerde Jaap Bond: "In Noord-Holland hebben we ongelofelijk veel kennis en bedrijvigheid op het gebied van groen gas. Dat moeten we goed benutten. Groen gas is in mijn ogen één van de belangrijkste transitiegrondstoffen op weg naar een duurzame energie."

Voorwaarden

Via de Uitvoeringsregeling kan maximaal € 25.000 euro aan subsidie worden aangevraagd, waarbij als eis geldt dat het project voor minimaal 50% met privaat geld wordt gefinancierd. Aanvragen kunnen tot 31 december 2015 worden ingediend bij de provincie. Zie het subsidieloket op www.noord-holland.nl voor meer informatie.

GroenGas

Groen gas (ook wel biogas genoemd) wordt opgewekt uit natuurlijk materiaal, zoals mest, huis- en tuinvuil en hout. In tegenstelling tot aardgas is groen gas een vernieuwbare bron van energie. Het biedt kansen om CO2-uitstoot terug te brengen, terwijl bioafval nuttig wordt hergebruikt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl