Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 03 februari 2015 Leerlingen Thijsseschool Texel ruimen vuil in De Slufter

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Leerlingen van de Thijsseschool uit Den Burg actief geweest met het ruimen van zwerfvuil in De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel. De actie is georganiseerd door AquaTX en de verzamelde rommel wordt gebruikt voor een kunstproject van Artex.

Er is gezocht in het vloedmerk langs De Zanddijk, vanaf de Oosprongweg richting de Bol van Madura en in de richting van de Bol van Dordrecht. Er is hard gewerkt en veel vuil verzameld dat de zee tijdens de winterstormen het gebied heeft binnen gebracht. De zon werkte vandaag goed mee om het werk aangenaam te maken.

Er is van alles gevonden dat is aangespoeld en zonder opruimactie langzaam deel zou gaan uit maken van de plasticsoep. Ook buiten is al een kunstwerk gemaakt, op het internet circuleert de foto van een skelet met de vraag om welk dier het gaat. Aangezien er meerdere skeletdelen tot één zijn geschikt is dat best een zoekplaatje.

De boswachters van Staatsbosbeheer zijn blij met de vele helpende handen. De Slufter is weer een stuk schoner, goed voor dieren, planten en de mensen die hier van de natuur komen genieten.

Zelf meehelpen kan op zaterdagochtend 14 maart 2015 wanneer de traditionele grote schoonmaak plaats vindt vanaf de hoofdingang bij de Slufterweg. Er ligt nog genoeg, dus alle hulp is welkom.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl