Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 februari 2015 Algen veelbelovend als veevoeding

Liggen er in de toekomst algen in de voerbakken van het vee? Deze veelbelovende en duurzame veevoeding bevat veel eiwitten, zorgt voor meer omega 3 in ei en melk en er zijn aanwijzingen dat jongvee er beter door groeit. Het onderzoek hiernaar is in volle gang. Wageningen UR analyseerde samen met Nevedi en Natuur en Milieu publicaties en ontwikkelde de algenkansenkaart en een bijbehorend rapport. Daarin staat duidelijk welke mogelijkheden algen hebben voor diervoeders.

Verwerking van algen in veevoeding is waarschijnlijk niet het eerste waar diervoederproducenten aan denken. Toch lijkt het groene goedje zeer geschikt.

Uit onderzoeken blijkt dat het als veevoeding zorgt voor een betere kwaliteit ei, melk en mogelijk vlees en dat onder meer biggen, vleeskuikens en lammeren er beter door groeien. 'Bovendien bevatten algen eiwitten en daarom zijn ze een interessant alternatief voor bijvoorbeeld soja, dat vaak ver weg uit Zuid-Amerika komt. Het is mogelijk om algen te produceren in Nederland, maar ze zijn nu nog te duur om te concurreren met soja', zegt algenexpert Rommie van der Weide van Wageningen UR.

Meer informatie op http://ppo.wur.nl/ (Bron: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl