Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 24 februari 2015 Minder zoekgebieden voor windturbines in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op 12 februari 2015 hebben de statenleden in de commissie Ruimte en Milieu (R&M) het voorstel van GS besproken. In het voorstel van GS is aangegeven wat de gevolgen van het amendement van 15 december 2014 zijn en welke alternatieven er zijn.

De commissieleden hebben aangegeven dat zij, in de voordracht die GS opstelt voor PS, graag het voorstel uitgewerkt zien waarin de ruimte tussen windturbines en gevoelige bestemmingen vergroot wordt van 500 meter naar 600 meter. Mochten PS hier op 2 maart 2015 toe besluiten dan heeft dit als gevolg dat de volgende locaties niet meer in aanmerking komen voor het plaatsen van windturbines:

Verder hebben de commissieleden gevraagd om de maatwerkregeling met betrekking tot de geluidsbelasting te verwerken in de Provinciale Milieu Verordening (PMV) en uit de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) te halen. Op deze wijze is het ook juridisch mogelijk om op het gebied van geluidsbelasting maatwerk te leveren. Deze aanpassing heeft geen (directe) gevolgen voor de bewoners van de voorlopige windturbinelocaties. Wel wordt er in deze variant in stillere gebieden naar maatwerk gezocht.

Besluitvormingsprocedure

De voordracht waarin de voorstellen naar aanleiding van het amendement zijn verwerkt, wordt maandag 2 maart 2015 tijdens de Statenvergadering besproken.

Wanneer PS akkoord gaan met de voordracht van GS, wordt de gewijzigde PRV en PMV samen met de gewijzigde beleidstukken officieel vastgesteld en bekendgemaakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl