Technologie & Milieu: 03 maart 2015 Scouting Texel knapt bosrand in De Dennen op

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Op 28 february 2015 heeft een groep van Scouting Texel Staatsbosbeheer geholpen in De Dennen langs de Tureluursweg. In de bosrand langs de hei op de hoek met de Ploegelanderweg hebben ze in de mantel van het bos op drie plekken de bomen afgezaagd.

De stobben lopen straks weer uit en zo blijft hier een geleidelijke overgang van hei naar bos bestaan. Door de kleine plekken waarin dit gebeurt neemt de lengte aan bosrand toe en ontstaan luwe plekken. Straks kunnen vogels van deze extra bosrand en luwte profiteren. Wanneer de takken op de stobben behoorlijk zijn gegroeid, worden andere stukken afgezaagd om deze variatie te behouden.

Staatbosbeheer is blij met de hulp bij het bosbeheer en Scouting heeft kunnen oefenen met het zagen en hakken en de brandhoutvoorraad aangevuld.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl