Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 maart 2015 Groot onderhoud aan boomsingel Skillepaadje op Texel

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - De boomsingels langs het Skillepaadje, het fietspad van Oudeschild naar de Hoge Berg en Den Burg, krijgt een grote beurt. Er vinden snoeiwerkzaamheden plaats en er worden op lege plekken gevuld nieuwe bomen en struiken gepland. U kunt hier enige hinder van ondervinden. Onze excuses voor het ongemak.

Jaarlijks controleert Staatsbosbeheer of de bomen langs fietspaden nog veilig genoeg zijn. Dode en risicovolle bomen worden dan omgezaagd, zodat ze niet onverwacht op het fietspad kunnen vallen. Langs het Skillepaadje zijn de laatste jaren veel bomen om die reden omgezaagd. Dit jaar is besloten om meer bomen om te zagen zodat andere bomen meer licht krijgen. Bomen die nog niet dood zijn, kunnen uit de stobben weer opnieuw uitlopen. Daarvoor moet de stobbe wel voldoende licht krijgen. Ook zijn er plaatsen waar te veel bomen zijn dood gegaan. Hier worden nieuwe bomen en struiken geplant. Die kunnen alleen goed gaan groeien met voldoende licht.

Medewerkers van De Slufter beheer en onderhoud zagen nu zoveel bomen om als nodig is en versnipperen de taken. Op 18 maart 2015 komen de leerlingen van de groepen 5-8 van de Bruinvisschool Staatsbosbeheer tijdens de boomfeestdag helpen bij het planten van nieuwe bomen en struiken in de singels.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl