Technologie & Milieu: 06 maart 2015 Vuilruimen in De Slufter, Staatsbosbeheer Texel zoekt hulp op 14 maart 2015

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Traditiegetrouw wordt in maart met de inzet van vrijwilligers het zwerfafval geruimd in De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel. Deze keer organiseert Staatsbosbeheer de grote schoonmaakactie op zaterdag 14 maart 2015.

Mensen die graag aan deze actie willen meewerken zijn welkom vanaf 09.30 in de Slufter. Verzamelpunt is de overzijde van de trap aan het eind van de Slufterweg. Het vuil ruimen duurt tot 13.00 uur. Voor een warme versnapering wordt gezorgd. Ook AquaTX werkt dit jaar mee aan deze actie.

Vloedmerk

Elke winter loopt De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel enkele malen vol met zeewater uit de Noordzee. Dat levert, zodra De Slufter weer leeg stroomt, een mooi vloedmerk op. In de Slufter bestaat dit grotendeels uit natuurlijk aanspoelsel . Een vloedmerk biedt een bijzondere levensgemeenschap van planten en dieren. De rottende resten zorgen voor bijzondere leefomstandigheden op de grens van de zoute kwelder en de voedselarme duinen.

Vooral dikke lagen rottend materiaal kunnen soortenrijk zijn. De insectensoorten strandoproller, een pissebed, wiervliegen en de strandkortschild leven in deze zone. Bij schoonmaak acties is het van groot belang dat dit natuurlijk materiaal ongestoord blijft liggen.

Ondersteuning

Dankzij de steun van verschillende organisatie kan deze jaarlijkse schoonmaakactie plaatsvinden. Staatsbosbeheer zorgt voor vuilniszakken en werkhandschoenen. De gemeente Texel neemt de afvoer van het vuil naar het overslagstation voor zijn rekening. Landroverclub Texel zorgt voor het vervoer van het verzamelde vuil in De Slufter. Café Restaurant De Slufter zorgt voor een warme kop soep na afloop.

Vanwege de organisatie weten we graag hoeveel mensen komen helpen. Meld u dus zo mogelijk aan via

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl