Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 maart 2015 Windenergie: Innoveren, demonstreren en testen op zee

De prijs van windenergie moet naar beneden om windenergie rendabel te maken en investeerders te interesseren. Demonstratiepark Leeghwater gaat hieraan bijdragen. Dit park wordt de komende jaren in fases gerealiseerd: er komen demonstratie- en proeftuinlocaties binnen de kavels die de overheid voor offshore windparken heeft aangewezen.

De demonstratielocaties laten zien met welke innovaties de kosten van wind op zee nu al naar beneden gebracht kunnen worden. De proeftuinen zijn bedoeld om kansrijke innovaties marktrijp te maken die nu nog in ontwikkeling zijn. Het rijk geeft de locaties uit via een beauty contest. De Energy Board ziet het Demonstratiepark Leeghwater als onderdeel van een keten om van idee tot realisatie te komen op het gebied van windenergie.

Testparken op land

De Energy Board heeft haar visie laten doorklinken in het overleg met het TKI-WoZ. In die keten van bedrijven passen volgens de Energy Board ook testparken op land (Wieringermeer, Eemshaven) en op nearshore locaties, zoals Den Helder. Om die reden ondersteunt de Energy Board een onderzoek naar de haalbaarheid van een fundatietestpark dat nearshore buiten Den Helder moet komen. Met inzet van de Energy Board is hiertoe een plan van aanpak opgesteld.

Port of Den Helder en het ministerie van Economische Zaken gaan hierover in overleg. (bron: Energy Board Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl