Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 maart 2015 Heel Balgzand schoongemaakt met record aantal helpers

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Het Balgzand is schoon en klaar voor het broedseizoen. Zaterdag 7 maart 2015 lukte het voor het eerst het hele gebied te ontdoen van aangespoeld vuil. Met ruim 120 mensen is een volle container vuil van het wad en de schorren geraapt. Gelukkig wordt de troep kosteloos afgevoerd door GP Groot - www.gpgroot.nl.

Er waren zo veel vrijwilligers omdat de actie ondersteund werd door Geocaching.com, de club van mensen die met hun gps 'schatten' zoeken in de natuur. Naast de vaste vrijwilligers waren er genoeg enthousiaste mensen om de gehele kustlijn af te zoeken.

Boswachter Chris van der Vliet, die de dag namens Landschap Noord-Holland organiseerde, had ook hulp gekregen van het bedrijfsleven uit Den Helder.

Snookercentrum Den Helder - biljartensnookercentrum.nl - zorgde belangeloos voor de lunch en Boels Rental - www.boels.nl - regelde gratis de overige materialen om deze dag in goede banen te leiden.

Hier staan foto's van de dag: www.geocaching.com

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl