Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 maart 2015 Onderhandelingen MILENA-Olga volop aan de gang

De komst van de demonstratie-installatie voor biomassavergassing MILENA-Olga in Alkmaar is nog niet zeker, omdat de financiering van dit initiatief nog niet rond is. De betrokken partijen werken er echter hard aan om het project te laten slagen.

Het consortium van MILENA-Olga is nog hard aan het werk om de financiering rond te krijgen. De Energy Board benadrukt nogmaals het belang van de MILENA-Olga voor de ontwikkeling van een economisch cluster rondom groen gas in de regio Alkmaar.

Gezien het belang hiervan wordt nog steeds geprobeerd om op het Energy Innovation Park (EIPA) in Alkmaar een expertisecentrum op het gebied van biomassavergassing van de grond te krijgen: InVesta (Institute for Valorization and Expertise in Thermochemics Alkmaar). Met inzet van de Energy Board is een kwartiermaker aan de slag.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een conceptbusinessplan voor InVesta. Inmiddels hebben verschillende bedrijven kenbaar gemaakt zich in het gebouw van InVesta te willen vestigen, waaronder Torrgas. De komst van de MILENA-Olga vergasser is van groot belang voor de toekomst van InVesta.

Minor biomassavergassing

Intussen wordt ook aan de kennisinfrastructuur gewerkt: InHolland start in februari 2015 met een minor biomassavergassing. Deze minor maakt deel uit van de bestaande hbo-opleiding werktuigbouwkunde. Inmiddels hebben zich 40 studenten aangemeld. De komst van deze minor was een belangrijk speerpunt van de Energy Board. (bron: Energy Board Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl