Technologie & Milieu: 18 maart 2015 Schoonmaakactie De Slufter op Texel: 25m3 vuil opgehaald

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Zaterdag vond de traditionele schoonmaakactie in De Slufter plaats. Wanneer dit gebied in de winter tijdens storm volloopt met water laat de zee veel rommel achter in het vloedmerk. Voor een groot deel plantenresten uit De Slufter, maar ook plastic, glas, etc. Gelukkig zijn er elk jaar weer veel mensen die willen helpen met schoonmaken. Eerder hebben schoolklassen al opgeruimd bij de Bol van Madura. Zaterdag hebben 45 mensen, de jongste was twee, het gebied vanaf het Slufterdijkje tot het Diepe Gat schoongemaakt. Een aantal mensen komt speciaal dit weekend naar Texel om mee te helpen. Daarnaast krijgt Staatsbosbeheer hulp van enkele landrover-eigenaren en AquaTX bij de organisatie.

Op deze frisse dag is er hard gewerkt. Vijfentwintig kuub, vooral plastic, is verzameld in de door de gemeente Texel beschikbaar gestelde container. Na afloop zorgde, ondanks de verbouwing, café restaurant De Slufter weer voor soep en kroketten. Dankzij deze hulp kan Staatsbosbeheer de vele bezoekers van De Slufter weer in een schone omgeving ontvangen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl