Technologie & Milieu: 27 maart 2015 Landschap Noord-Holland publiceert Rode Lijst van natuurgebieden oa Nollen Den Helder

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015 publiceren we een Rode Lijst van natuurgebieden waar onvoldoende middelen zijn voor het beheer en sluiting voor recreatie dreigt wanneer de bezuinigingen op natuur de komende jaren doorgaan. Help dit te voorkomen en stem vóór natuur op 18 maart!

Natuurgebieden onder druk

Wij vragen uw aandacht voor de volgende gebieden die onder grote druk komen te staan: Bennebroekbos, Lunetten, Nollen Den Helder, Opmeerder Wuiver. Ook het Wildrijk staat op de nominatie voor sluiting. Dit gebied kwam als eerste in eigendom van het Landschap, het heeft een spectaculair ontwikkelde stinsenflora waar veel mensen van genieten.

De oorzaak

De provincie Noord-Holland bezuinigt op natuur en landschap door een bijdrage van ruim € 1,5 miljoen aan Landschap Noord-Holland af te bouwen tot € 0 euro per 2018. Die koers heeft gevolgen voor de biodiversiteit in de natuurgebieden, de inzet van vrijwilligers en de manier waarop mensen kunnen recreëren. Dit vinden we onwenselijk.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl