Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 31 maart 2015 Roadmap biomassateelt op zee

In maart 2015 is de roadmap Biomassateelt op zee gereed. Deze roadmap beschrijft wat er nodig is om de commerciële teelt van wieren op volle zee van de grond te krijgen. Deze roadmap is er gekomen op initiatief van de Energy Board.

De teelt van wieren op volle zee biedt veel kansen. Uit de wieren kunnen veel waardevolle voedingstoffen worden gewonnen. Met het materiaal dat overblijft kan energie worden opgewekt (gas, door vergassing of vergisting).

Met de hoogwaardige landbouwkennis en offshore-ervaring kan Noord-Holland zich ontwikkelen tot een sterke speler in deze nieuwe markt.

De roadmap Biomassateelt op zee geeft aan welke stappen er gezet moeten worden om deze kansen ook daadwerkelijk te benutten. Twee aspecten zijn hierin van bijzonder belang: de samenwerking tussen de betrokken onderzoeksinstellingen en marktpartijen en de focus op commerciële toepassingen. De roadmap wordt gepresenteerd tijdens een congres dat de Energy Board nog voor de zomer wil organiseren. (bron: Energy Board Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl