Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 30 april 2015 Oproep gemeente Texel: Alleen eigen berm maaien

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel roept inwoners op alleen de eigen berm te maaien om zo de soortenrijkdom van wilde planten te behouden. Texel staat bekend om zijn grote hoeveelheid wilde planten langs bermen, greppels en tuinwallen. Op heel Texel komen zo'n 500 verschillende soorten wilde planten voor, waarvan enkele honderden op gemeentegrond. Ook inwoners kunnen een bijdrage leveren aan deze soortenrijkdom door gemeentegrond niet te maaien.

De grote soortenrijkdom van wilde planten is bereikt door jarenlang de juiste onderhoudsmethodes toe te passen. De samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, De Lieuw en de Vogelwerkgroep draagt hier stevig aan bij. Ook inwoners kunnen helpen door zich bij het maaien te beperken tot de eigen berm.

Bewoners die hun eigen berm maaien nemen vaak uit goede bedoelingen een stuk gemeenteberm mee. Het resultaat is een strakke berm, wat uiteraard netjes staat en bovendien werk uitspaart van de gemeente.

De gemeente waardeert de goede bedoelingen maar raadt dit toch af omdat het te vroeg maaien van gemeentebermen funest is voor de planten en dieren die in een wilde berm voorkomen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl