Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 mei 2015 Biotopenproject in Helderse Duinen krijgt vervolg - start 13 mei 2015

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Gedurende zes weken werken leerlingen van de klassen 1A en 1B van het Lyceum aan Zee uit Den Helder aan een natuuronderzoek in één van de biotopen: bos, strand, moeras of duin. De leerlingen werken in deze periode bij De Helderse Vallei en worden bij hun veldwerkonderzoek ondersteund door vrijwilligers van Landschap Noord-Holland.

Tijdens het project leren leerlingen wat een 'biotoop' is, maar vooral ook welke bijzondere biotopen er in en om Den Helder te vinden zijn. De leerlingen voeren, verdeeld in werkgroepjes, elk een eigen onderzoek uit.

Het project start op 13 mei 2015 en eindigt op 17 juni 2015 met een presentatie van de uitkomsten van de onderzoeken van de leerlingen aan ouders, leerkrachten en belangstellenden. Zo wordt in één opzicht de diversiteit van Den Helder en omgeving goed duidelijk! Dit project wordt uitgevoerd in het kader van 'Community College Scholen aan Zee'.

Kijk voor meer informatie over De Helderse Vallei op www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei is te vinden bij de parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl