Technologie & Milieu: 20 mei 2015 MyBeach-seizoen geopend

Ecomare logoBron: Ecomare - Opruimen? Doe Het Zelf! Dat is het idee achter MyBeach van Stichting de Noordzee: een 100% afvalvrije zone op het strand waar badgasten het strand zelf schoonhouden. Afval dat op het strand ligt en niet wordt opgeruimd, komt in zee terecht. Vooral plastic afval vormt een probleem. Zeedieren raken erin verstrikt of zien het aan voor voedsel. Vanaf deze maand zijn alle 18 MyBeaches langs de Nederlandse kust weer gestart. Vanaf nu zullen deze stukken strand spik en span zijn.

Meer weten?

MyBeach is een project van Stichting de Noordzee. Op Texel zijn maar liefst 5 MyBeaches! Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe is fan van MyBeach http://www.beachcleanuptour.nl/mybeach/ op Texel. Bekijk zijn filmpje op de website van stichting de Noordzee.

Ook meehelpen?

Zwerfvuil is niet alleen onaantrekkelijk voor mensen. Het is gevaarlijk voor veel zeedieren die er verstrikt in raken of denken dat het voedsel is. Gedurende het strandseizoen vinden er opruim- en telacties van afval plaats op de MyBeaches. De deelnemende strandpaviljoens organiseren zelf http:/www.beachcleanuptour.nl/mybeach/mybeach-locaties/ zo'n opruimactie op een eigen gekozen dag. Van 1 t/m 27 augustus 2015 organiseert Stichting de Noordzee de Beach Cleanup Tour http://www.beachcleanuptour.nl/over-de-tour/.

In één maand tijd wordt dan in etappes langs de hele kust opgeruimd, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Door de soorten afval te tellen, komt er een beter inzicht in waar het afval vandaan komt. Het uiteindelijke doel: geen zwerfvuil meer.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl