Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 09 juni 2015 Hollands Kroon: Lege pakken sap, zuivel of saus? In dezelfde zak als plastic.

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - In juni 2015 start HVC met een aparte inzameling van lege pakken sap, zuivel en saus. De officiële benaming hiervoor is 'drankenkartons'. De drankenkartons worden samen met het plastic verpakkingsafval opgehaald.

drankenkartonshvc Dit gebeurt in de plastic zakken die ook voor de inzameling van plastic verpakkingsafval worden gebruikt. De dag waarop het plastic verpakkingsmateriaal en de drankenkartons worden ingezameld, blijft ongewijzigd. De drankenkartons (inclusief eventuele dop) mogen samen met het plastic verpakkingsafval, in dezelfde zak, aan de weg worden gezet. De drankenkartons worden vervolgens bij de verwerker gescheiden van het plastic verpakkingsafval.

Een vuilniszak vol per week

Jaarlijks wordt in Nederland 70.000 ton drankenkartons op de markt gebracht. Het plastic, karton en aluminium waar de drankenkartons van zijn gemaakt kan worden hergebruikt. Wij vragen u daarom om met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval en drankenkartons mee te doen. Het is een eenvoudige manier om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal en drankenkartons. Door dit apart te houden van het andere afval, kan het worden hergebruikt. Van het ingezamelde plastic worden plastic korrels gemaakt, die gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten van plastic. Bijvoorbeeld broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes. De drankenkartons worden gesplitst in drie grondstoffen: plastic korrels, granulaat voor aluminium en papier. Van het granulaat voor aluminium worden bijvoorbeeld theepotten, emmers en pannen gemaakt.

Plastic inzamelzakken

Gratis inzamelzakken voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons kunt u bestellen op de website van HVC of door te bellen met de klantenservice van HVC, telefoonnummer 0800-0700.

Afvalkalender

Kijk op de afvalkalender van HVC wanneer het plastic verpakkingsafval bij u in de straat wordt opgehaald. U kunt de afvalkalender ook als gratis app installeren. De app is beschikbaar voor iOS en Android. U vindt de app in iTunes (iOS) en in Google Play (Android).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl