Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 juni 2015 Afvalinzameling gemeente Texel vanaf 1 juni 2015 met zijlader

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Vanaf 1 juni 2015 wordt op Texel een nieuwe vuilniswagen ingezet voor het inzamelen van afval. Deze zogenaamde zijlader wordt door één man bediend en werkt met een automatische hefarm die de afvalcontainers oppakt en in de laadbak leegt.

Door de inzet van de zijlader veranderen de ophaalroutes en –dagen. Een deel van de containers wordt ook na 1 juni 2015 met de traditionele vuilniswagen opgehaald.

Ook kunnen vanaf 1 juni 2015 drank- en zuivelkartons bij het plastic afval worden gevoegd. Hierdoor kan Texel meer grondstoffen inzamelen en resteert minder afval dat afgevoerd moet worden. Bewoners hebben een brief ontvangen waarin staat met wat dit voor hen betekent. In de bijlage staat een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Afvalcontainer anders aanbieden

Door de inzet van de zijlader veranderen vanaf 1 juni 2015 de ophaalroutes en -dagen.

Inwoners bij wie de zijlader het afval gaat inzamelen, wordt gevraagd hun afvalcontainer anders aan te bieden. Zo dienen de containers met de deksel naar de straat gericht te zijn, met 50 cm tussenruimte.

Bewoners ontvangen deze week een brief van de gemeente waarin de veranderingen worden beschreven. Bij de brief is een sticker gevoegd die op de *grijze* container geplakt dient te worden. Hierop kan men zien hoe de container moet worden aangeboden en wat de nieuwe ophaaldag is.

Bewoners bij wie de traditionele afvalwagen blijft rijden, kunnen de containers op de gebruikelijke manier aanbieden. Wel kan de ophaaldag veranderen. Ook deze bewoners krijgen een brief met een sticker waarop de eventuele nieuwe ophaaldag staat aangegeven.

Bewoners die gebruik maken van een verzamelcontainer of ondergrondse container krijgen binnenkort een brief waarin de gewijzigde ophaaldagen van plastic en grofvuil staan vermeld.

Alle bewoners ontvangen eveneens de nieuwe afvalkalender die vanaf 1 juni 2015 geldt.

Wijziging plastic inzameling

Vanaf 1 juni 2015 kunnen drank- en zuivelkartons eveneens bij het plastic afval worden gevoegd. Deze kartons worden er door de verwerker bij het sorteren uitgehaald om te worden hergebruikt. De plastic inzameling zal vanaf dan één keer in de vier weken plaatsvinden op dezelfde dag als de groene container.

Grofvuildag

Vanaf 1 juni 2015 is woensdag de ophaaldag voor grof vuil. De eerstvolgende ophaaldag is woensdag 10 juni 2015

Bewoners met een afvalcontainer die na 1 juni 2015 geen brief met sticker hebben ontvangen kunnen dit melden bij de Publieksbalie van de gemeente, tel 140222 of www.texel.nl. Veelgestelde vragen vindt men vanaf die datum daar ook.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl