Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 16 juni 2015 Afvalbrengstation Schagen verbeterd

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het optimaliseren van het afvalbrengstation Schagen. Het terrein is opnieuw ingericht en er wordt nu gewerkt met duidelijke benamingen voor de verschillende soorten afval. Zo is in één oogopslag duidelijk welk type afval in welke container thuishoort. Door een slimme inrichting van het terrein en een nieuwe opstelling van de containers vindt een goede en snellere doorstroming plaats. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond.

HVC wil met de aanpassingen de inwoners van Schagen stimuleren om hun grof huishoudelijk afval te scheiden en naar het afvalbrengstation te brengen. Het grof huishoudelijk afval kan kosteloos worden ingeleverd. Er worden 18 verschillende soorten afval gescheiden. Van metaal, hout, afgedankte huisraad en tuinmeubelen tot snoeiafval, matrassen en kapotte elektrische apparaten. De afvalsoorten die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gerecycled en gebruikt in nieuwe producten. Zo wordt van een oude plastic tuinstoel weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt en zo vind je een oude rubber autoband weer terug in het kunstgrasveld op een sportpark.

Kringloopwinkel

Oud maar niet afgedankt? Ook dan kunnen inwoners terecht bij het afvalbrengstation. In samenwerking met de kringloopwinkel is er een container neergezet waar inwoners hun oude, maar bruikbare huisraad kunnen inleveren.

ABS Schagen

ABS Schagen ligt aan de Zijperweg 12 in Schagen. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.15 uur en zaterdag van 8.00 tot 14.30 uur.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit

Gemeente Schagen en HVC vinden het belangrijk om afval goed te scheiden. In afval zitten waardevolle materialen die kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Door afval goed te scheiden, worden deze materialen behouden. Thuis kunt u papier, glas, plastic en gft-afval scheiden. Bij het afvalbrengstation kunt u terecht met uw grof huishoudelijk afval. Door uw afval goed te scheiden, draagt u bij aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl