Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 10 juli 2015 Noord-Holland: Eerste investering Participatiefonds Duurzame Economie een feit

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - RGS Development BV, gevestigd in Broek op Langedijk, is in staat restwarmte efficiënt en economisch rendabel om te zetten in elektriciteit. Met de gepatenteerde giettechnologie is een doorbraak in de toepassing van thermo-elektrische systemen binnen handbereik. Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH)) verstrekt samen met private investeerders een kapitaalinjectie van 1,2 miljoen aan RGS Development om verdere ontwikkeling van de technologie en bedrijfsgroei mogelijk te maken.

Groei, energiebesparing en werkgelegenheid

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) dicht RGS Development reële kansen toe om met de kapitaalinjectie snelle groei, significante energiebesparing en substantiële en hoogwaardige werkgelegenheid in de provincie Noord-Holland te creëren. Volgens fondsdirecteur Bart Blokhuis is de onderneming "een prachtig voorbeeld van een unieke technologie die wordt doorontwikkeld naar een relevante en kansrijke toepassing met grote impact. Bovendien wordt RGS Development geleid door een sterk management- en Research & development (R&D)-team en bezit het uitstekende productiefaciliteiten met uitbreidingsmogelijkheden voor sterke groei." De Noord-Hollandse vestiging bestaat momenteel uit 11 fulltime-equivalent (fte) en zal naar verwachting uitgroeien naar 50 fulltime-equivalent (fte) in 2020. Ook Jaap Bond, gedeputeerde van Economische Zaken van de provincie Noord-Holland is blij met de participatie: "De provincie Noord-Holland stimuleert innovaties die onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terugbrengen. We geven ruimte aan vernieuwing, duurzaamheid en ondernemerschap. Met dit mooie initiatief komen al deze provinciale ambities samen. Iets om trots op te zijn!"

Koploper

RGS Development BV, gevestigd in Broek op Langedijk, maakt met de introductie van thermo-elektrische systemen een substantiële terugwinning van restwarmte van hoge temperaturen (700° - 1200°C) mogelijk. Deze terugwinning kan worden toegepast bij industriële partijen in bijvoorbeeld de staalindustrie en de afvalverbranding. In de komende jaren beoogt RGS Development een elektriciteitsproductie van 100 gigawattuur (GWh) per jaar te installeren, genoeg voor het elektriciteitsverbruik van 25.000 huishoudens. Tata Steel in IJmuiden treedt in het kader van hun energy efficiency-initiatieven op als launching customer. Naast terugwinning van restwarmte werkt RGS Development ook aan de productie van anodemateriaal voor Li-ion batterijen als een belangrijke secundaire energiemarkt. Chief Executive Officer (CEO) Maarten den Heijer is blij met de investering van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH). In zijn ogen sluit de fondsdoelstelling in duurzame economie naadloos aan bij de ontwikkelingsrichting van RGS Development. "De participatie betekent voor RGS een belangrijke ondersteuning om tot een voortvarende uitrol van energieterugwinningssystemen te komen. De combinatie versterkt de initiatieven om Noord-Holland hierin koploper te laten zijn", meent Den Heijer.

Over Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH)

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven die zich richten op biomassa, duurzaam bouwen, wind (op zee) en zonne-energie en daarmee een bijdrage leveren aan de duurzame economie in Noord-Holland. Het Participatiefonds is opgericht en gefinancierd door de provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en Start Green Capital.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl