Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 14 juli 2015 Studenten en gemeente Den Helder werken samen tegen verzilting

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Vijf studenten van de Wageningen University werken aan een project over verzilting in de Koegraspolder. Ze onderzoeken het effect van een toenemende verzilting op de polder en kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden.

Diverse bewoners ontvangen dit najaar een enquête over dit onderwerp.

In september 2014 organiseerde de gemeente Den Helder een klimaatatelier over de gevolgen van klimaatverandering zijn voor de stad. Er is gekeken naar waterproblemen, hitte, energievoorziening en wat er gedaan kan worden om de negatieve effecten te verminderen. In datzelfde kader zijn de vijf studenten nu bezig met een project over verzilting in de Koegraspolder. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel en zal regen periodieker vallen. Dit kan leiden tot een zoetwatertekort en verzilting.

Wat te doen?

De studenten onderzoeken wat het effect van een toenemende verzilting op de polder is en kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden om de negatieve effecten tegen te gaan. Begin oktober 2015 benaderen zij verschillende bewoners van onze gemeente met vragen over hun visies op de toekomst van het gebied en de verzilting. Met vragen of opmerkingen over het onderzoek kunt u de studenten bereiken via:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl