Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 augustus 2015 Den Helder: Lege pakken van sap, zuivel of saus? Het mag in dezelfde zak als plastic!

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Lege pakken van sap, zuivel of saus mag u sinds kort in dezelfde zak weggooien als uw plastic verpakkingsmateriaal. Door ze apart in te zamelen, kunnen waardevolle grondstoffen uit deze verpakkingen opnieuw worden gebruikt.

De hoofdrol is voor u!

Samen met HVC willen we op deze manier weer een volgende stap zetten in het behouden van waardevolle grondstoffen uit afval om deze opnieuw te kunnen gebruiken. De grootste rol daarvoor ligt echter bij U! Als u niets apart houdt, is van hergebruik ook geen sprake. Scheidt daarom uw afval, het is zo eenvoudig en levert zo veel op.

Ook drankenkartons apart

Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal. Door dit apart te houden, kunnen deze waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Plastic afval is goed te recyclen, waardoor er weer nieuwe kunststof producten van kunnen worden gemaakt.

Vanaf nu mag u dus ook de drankenkartons hierbij doen. Deze worden bij de verwerking eerst weer gescheiden van het plastic uit de zak. Daarna worden de drankenkartons in diverse grondstoffen gesplitst als basis voor nieuwe producten. Jaarlijks wordt in Nederland 70.000 ton drankenkartons op de markt gebracht. Ervaring uit andere landen leert ons dat zeker 70% van deze drankenkartons kan worden gerecycled als ú het in de goede zak gooit.

Plastic inzamelzakken

Gratis inzamelzakken voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons kunt u bestellen op de website van HVC of door te bellen met de Klantenservice van HVC, telefoonnummer 0800-0700.

Wat mag er nu precies worden aangeboden in de plastic inzamelzakken?

Nieuw zijn dus de drankenkartons:

En dit plastic mag u aanbieden:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl