Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 augustus 2015 Vogelreservaat De Putten krijgt opknapbeurt

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Natuurmonumenten laat 'De Putten' in de Harger- en Pettemerpolder opknappen: er komen eilandjes voor vogels en er wordt gebaggerd. Het project kan worden uitgevoerd door een financiële bijdrage van de provincie van ruim € 1 miljoen.

De Putten is een vogelreservaat van Natuurmonumenten, tussen Camperduin en Petten. Ieder jaar zijn er bijzondere vogels te zien. De Putten liggen in de Harger- en Pettemerpolder, een eeuwenoude, prachtige polder. Het gebied ligt vlak achter de Hondbossche Zeewering en het nieuwe strand, tussen Camperduin en Petten.

Kansen voor bijzondere planten en dieren

Baggeren is hard nodig. Zonder baggeren blijft de waterkwaliteit matig, waardoor zeer zeldzame mosdiertjes (palingbrood) en waterplanten (ruppia) uit de Putten verdwijnen. Bovendien zouden de nieuwe eilandjes verzakken als er niet gebaggerd wordt.

Ook voor vogels zijn de Putten van groot belang. Ze kunnen er broeden, foerageren en rusten, op veilige afstand van de mens. Natuurmonumenten heeft goede hoop dat er grote sterns op de eilandjes gaan broeden. Bezoekers kunnen in het voor- en najaar weer volop genieten van de natuur in en om De Putten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn op 3 augustus 2015 van start gegaan en zijn uiterlijk eind september 2015 klaar. Deze periode wordt aangehouden omdat de natuur in deze periode niet gevoelig is voor verstoring. Er zijn geen broedvogels en de zeldzame dwergganzen zijn nog niet teruggekeerd.

Financiering

Natuurmonumenten kan dit project uitvoeren mede dankzij een financiële bijdrage van provincie Noord-Holland van ruim 1 miljoen euro. Ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier levert een bijdrage.

Meer informatie over het project is te vinden op: De website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/hpp

Een filmpje van de Putten en de voorbereidingen van de werkzaamheden is te vinden op YouTube: bit.ly/1IoVuPb

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl