Technologie & Milieu: 27 augustus 2015 Afvalactie Texel succes

Ecomare logoBron: Ecomare - Het weer werkte mee, het waren twee prachtige dagen om op het strand te zijn. Afgelopen vrijdag en zaterdag was Stichting de Noordzee met de Beach Cleanup Tour op Texel. In een maand tijd ruimt dit team samen met vrijwilligers afval langs de hele Nederlandse kust op om aandacht te vragen voor dit probleem. Op Texel werkten ze in twee etappes; in totaal 30 kilometer. Er was veel animo. Op vrijdag stonden 50 vrijwilligers klaar. Samen ruimden ze die dag al 340 kilo afval van het strand. Goed werk!

Opruimen

Afval in zee is levensgevaarlijk voor zeedieren; ze kunnen er in verstrikt raken of het ten onrechte aanzien voor een lekker hapje. Om aandacht te vragen voor dit probleem organiseert Stichting de Noordzee elk jaar een grote strandschoonmaak. Tijdens deze Beach Cleanup ruimt het team met vrijwilligers in één maand tijd het afval langs de hele Nederlandse kust op, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog.

Meer weten?

Op de website van de Beach Cleanup Tour kun je het blog lezen over de etappes op Texel - www.beachcleanuptour.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl