Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 09 oktober 2015 ECN lanceert online toolkit voor het betrekken van gebruikers bij smart grids

In het toekomstige energiesysteem wordt de consument steeds belangrijker. Intelligente netten worden pas echt slim als ze rekening houden met de wensen, motivaties en zorgen van gebruikers. Het ontwikkelen van een slim net is dus niet alleen een technische uitdaging, maar ook een sociaal-maatschappelijk vraagstuk.

In het onderzoeksproject S3C (Smart Consumer, Smart Customer, Smart Citizen) staat de gebruiker centraal. De 3 Cís staan voor de rollen die gebruikers innemen in een duurzaam en intelligent energiesysteem. Om de transitie te helpen en te versnellen, heeft S3C toegepaste kennis en adviezen ontwikkeld en in de praktijk getest. Hoe krijg ik inzicht in de wensen van gebruikers? Hoe kan ik aantrekkelijke prijsprikkels en beloningsystemen ontwikkelen? Hoe communiceer ik met consumenten over slimme netten en slimme energietoepassingen?

De door ECN ontwikkelde website www.s3c-toolkit.eu is op 24 september 2015 gelanceerd tijdens de S3C final conference in Berlijn. In 50 guidelines en tools krijgen energiebedrijven, netbeheerders en beleidsmakers ondersteuning om gebruikers effectief en succesvol te enthousiasmeren en betrekken. Guidelines bieden een overzicht van kennis en tips om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van slimme energieproducten -diensten. Tools geven gedetailleerd en stap-voor-stap advies bij de uitwerking. (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl