Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 oktober 2015 Breedband Hollands Kroon: Achter de schermen wordt hard gewerkt...

breedband hollands kroonBron: coöperatie Breedband Hollands Kroon - Eind augustus 2015 hebben we in een persbericht kenbaar gemaakt dat we verwachten in 2016 het glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Om deze ambitie waar te kunnen maken moeten er nog twee uitdagingen het hoofd geboden worden. De contracten met de providers moeten gesloten worden en de financiering moet rond zijn.

Providers

De gesprekken met providers lopen nog steeds. Dit zijn lastige gesprekken, maar ze verlopen constructief. Hoewel we in het persbericht hebben aangegeven dat we verwachten dat in oktober 2015 van dit jaar de contracten rond zouden moeten kunnen komen moeten we die verwachting wat bijstellen. Het zijn weliswaar positieve gesprekken, maar er zitten ook voor beide partijen veel juridische haken en ogen aan. Aangezien we alle leden van de coöperatie een betrouwbare, hoogwaardige maar betaalbare dienstverlening willen kunnen bieden voeren we deze gesprekken zorgvuldig. We nemen liever wat meer tijd om te komen tot goede contracten met een stabiele dienstverlening.

Financiering

Om de buitengebiedtoeslag te verminderen hebben we inmiddels diverse gesprekken met ondernemers en accountants gevoerd. De ondernemers in Hollands Kroon lijken welwillend om een stap verder te gaan dan alleen het afsluiten van een abonnement. Ze hebben aangegeven bereid te zijn het project mede te financieren.

Uiteraard moeten de condities hiertoe wel voor beide partijen goed zijn. We werken op dit moment verschillende opties uit. Eén van de opties is een mogelijkheid voor ondernemers (of particulieren) om een bedrag per jaar te "sponsoren". Een andere optie is het uitgeven van waardepapieren zoals bijvoorbeeld obligaties. Hierbij neemt de ondernemer (of particulier) een soort aandeel in het netwerk en krijgt in ruil daarvoor een rendement.

Bent u ook geïnteresseerd in mede-financiering van dit project? Neem dan contact met ons op. Stuur een email naar , dan nemen wij contact met u op. Of kent u ondernemers die wellicht geïnteresseerd zijn? Attendeer ze dan op deze mogelijkheid en laat ze contact met ons opnemen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl