Technologie & Milieu: 23 oktober 2015 Zeegraskansenkaart heeft goede voorspellende werking

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - De door PRW ontwikkelde zeegraskansenkaart blijkt nu al in de praktijk een goede voorspellende werking te hebben. Dat kunnen we constateren na de ontdekking van twee nieuwe zeegrasvelden in de Waddenzee.

Vorige week maakten Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat bekend dat er zeegras is gevonden bij Rottumeroog. Eerder al ontdekte het NIOZ een nieuw zeegrasveld bij Griend.

De GPS-locaties van deze nieuwe waarnemingen zijn geplot op een detailbeeld van de zeegraskansenkaart. En wat blijkt nu? De nieuwe locaties komen goed overeen met de voorspelde plek volgens de kansenkaart!

Zeegraskansenkaart

Zeegraskansenkaart relevant

Rijke Waddenzee

PRW ontwikkelt in opdracht van Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten een breedgedragen toekomstvisie op zeegrasherstel. Zeegras heeft een hoge ecologische waarde. Zo biedt het beschutting aan vissen en schelpdiertjes. Voor sommige vogels is het voedsel.Daardoor dragen zeegrasvelden bij aan de realisering van het streefbeeld van een Rijke Waddenzee in 2030.

Goed om te weten

De zeegrasuitzaaigebieden die door Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat zijn gekozen voor zeegrasherstel zijn volgens de zeegraskansenkaart ook geschikt.

De Zeegraskansenkaart is te downloaden via www.rijkewaddenzee.nl/

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl