Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 04 november 2015 Noord-Holland: Ruimtelijke effecten duurzame energie onderzocht

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland maakt serieus werk van haar duurzaamheidsambitie door de komende jaren verschillende vormen van duurzame energie te bevorderen.

Om dit mogelijk te maken heeft zij laten uitzoeken wat de ruimtelijke effecten zijn van diverse vormen van duurzame energie. "Uit de eerste verkenning blijkt dat Noord-Holland volledig duurzaam zou kunnen worden, maar dan moeten we wel keuzes maken. Je kunt de ruimte in Noord-Holland maar één keer gebruiken," aldus gedeputeerde Joke Geldhof.

De provincie is inmiddels een brede discussie gestart met belangengroepen, gemeenten en ondernemers over wat we willen bereiken op het gebied van duurzame energie in de periode 2020-2050. Dit betekent dus welke kansen zijn er voor de korte termijn en de lange termijn.

Energievoorziening in 2050 volledig duurzaam

De eerste verkenning laat zien hoe duurzaam de provincie op dit moment is, welke kansen er liggen, wat voor investeringen hiervoor nodig zijn en wat de kosten en opbrengsten van de verschillende energievormen zijn. De inventarisatie (verkenning) is uitgevoerd door ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland).

Aansluiting bij landelijk doel

Het doel van het huidige kabinet is dat de energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Om dit te kunnen realiseren hebben de provincies de opdracht gekregen om het ruimtelijk mogelijk te maken dat verschillende lokale productievormen op het gebied van duurzame energie ontwikkeld en uitgerold kunnen worden.

Planning

Begin volgend jaar zijn de resultaten uit de verkenning verder uitgewerkt.

Hierbij wordt de omgeving in brede zin betrokken. Onderzocht wordt onder andere wat de ruimtelijke opgave en mogelijkheden per regio zijn. Hierbij wordt ook gekeken naar de economische en maatschappelijke kansen per regio.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl