Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 10 november 2015 NHN: Offgrid Test centre op Afsluitdijk weer iets dichterbij

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord logoBron: Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord - Vier Noord-Hollandse MKB bedrijven hebben een nieuw innovatief concept bedacht: het Off Grid Energy System. Dit is een autonoom, duurzaam en goedkoper alternatief voor de huidige energiesystemen in afgelegen gebieden.

Het off grid test centre wordt een volledig zelfstandig werkend energiesysteem met eigen opwekmethodes en opslag, zonder koppeling met het openbare stroomnet.

Het off grid test centre is een project van Wind Energy Solutions (WES), ZON Energie, Tocardo en ESTechnologies / Floattech (samen vormen zij het 130Renewables consortium) en Tidal Testing Centre. Het project wordt ondersteund door Ontwikkelingsbedrijf NHN.

Het consortium 130 Renewables heeft onlangs € 933.675 subsidie ontvangen van het Rijk in het kader van 'Toekomst Afsluitdijk'. De locatie in Den Oever wordt ingezet voor onderzoek en onderwijs, maar dient ook als uithangbord voor de expertise van de betrokken bedrijven. NHN vraagt namens de partners ook financiering aan bij EFRO en Interreg voor deelprojecten van het off grid test centre.

Meer informatie: Bjorn Borgers, tel. 06-33817919

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl