Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 08 december 2015 Participatiefonds Duurzame Economie investeert in zon in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Sun Invest financiert zonne-energieprojecten voor woningcorporaties, bedrijven en overheden. De energietransitie in Noord-Holland krijgt hiermee een stevige impuls. Gedeputeerde Economische Zaken Jaap Bond: "Wij zien dat er kansen in de provincie liggen om het aanbod van duurzame energie te vergroten met zonne-energie. Vooral door de toepassing van zonnepanelen. Sun Invest speelt hier met haar projecten overduidelijk op in." Door een investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland en cofinancier Ecorus zorgt Sun Invest ervoor dat jaarlijks 7.500.000 kWh (= 10.000 huishoudens) aan stroom opgewekt wordt.

Sun Invest Noord-Holland wil een significante bijdrage leveren aan de duurzame economie in Noord-Holland. De onderneming verschaft financiering aan publieke en private partijen voor de aanschaf van zonnepanelen. Het eerste project waaraan Sun Invest geld verstrekt, is Zon Den Helder. Met dit project wil Woningstichting Den Helder zoveel mogelijk van haar huurders laten profiteren van de voordelen van zonne-energie.

Volgens Philippe Vanhoef, managing partner van Ecorus en initiatiefnemer van Sun Invest, is de kapitaalinjectie van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland een sleutel tot succes. "Deze financiële ondersteuning - in combinatie met de technische knowhow van Ecorus - maakt het mogelijk voor Sun Invest om groots in te zetten op de decentrale opwekking van zonne-energie. Het resultaat daarvan wordt niet alleen stroom voor zo'n 10.000 huishoudens, maar ook 35 manjaar werk."

Veelbelovende vooruitzichten

Zowel Ecorus als het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland verbindt zich voor langere tijd en voor meerdere projecten aan Sun Invest. Fondsdirecteur Bart Blokhuis vindt de vooruitzichten voor zonne-energieprojecten in Noord-Holland veelbelovend. "De provincie kent de meeste zonuren in Nederland.

Dat maakt een grootschalig zonne-energieproject als Sun Invest extra kansrijk.

Het sluit ook naadloos aan bij de doelstelling van het participatiefonds: de duurzame economie in Noord-Holland stimuleren."

Sun Invest staat inmiddels in de startblokken om nieuwe projecten te realiseren, naast Zon Den Helder.

Over het fonds

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten, die zich richten op biomassa, duurzaam bouwen, wind (op zee) en zonne-energie en die daarmee bijdragen aan de duurzame economie in Noord-Holland. Het fonds is opgericht en gefinancierd door de provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en StartGreen Capital.

Over Ecorus

Ecorus is een snelgroeiende ontwikkelaar van zonne-energieprojecten, met vestigingen in Nederland, België en de Verenigde Staten. Voor bedrijven, woningcorporaties en gemeenten verzorgt Ecorus het gehele zonne-energietraject, inclusief de eventuele benodigde financiering. De ontwikkelaar combineert technische kennis met expertise van langetermijninvesteringen. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met internationale, nationale en lokale partners.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl