Technologie & Milieu: 16 december 2015 ECN: Nieuwe techniek ECN kan miljarden tonnen CO2 besparen

Een nieuwe door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) ontwikkelde technologie maakt het mogelijk om de CO2 uitstoot van grote bedrijven in de staalindustrie tegen geringe kosten met miljarden tonnen te verminderen.

Aangezien de staalindustrie samen met energiecentrales verantwoordelijk zijn voor een relatief groot deel van de CO2-uitstoot, kan de nieuwe technologie een bijdrage leveren aan het halen van toekomstige klimaatdoelstellingen.

De SEWGS-technologie wordt voor het eerst gedemonstreerd bij een hoogoven van SSAB in het Zweedse Luleå, de grootste staalproducent van Scandinavië.

Hiermee wordt een essentiële bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de industriële energiehuishouding. ECN werkt binnen dit pilotproject samen met negen internationale partners, waaronder Tata Steel Consulting. De EU heeft, via het Horizon 2020 programma, de benodigde subsidie van 13 miljoen euro verstrekt, de bouwplannen zijn gereed en de funderingen voor de CO2 afvangreactor en de pijpleiding vanuit de hoogoven zijn gelegd. In de zomer van 2017 gaat de installatie draaien en voor het eerst CO2 afvangen.

Meer informatie op www.ecn.nl (Bron: ECN)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl