Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 december 2015 Natuurvriendelijke oevers Julianadorp officieel klaar

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het ziet er nog wat modderig uit, maar het komt echt goed. In november 2015 openden wethouder Jacqueline van Dongen en hoogheemraad Rob Veenman van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de natuurvriendelijke oevers in Julianadorp.

Bewoners, gemeente, hoogheemraadschap en Waddenfonds maakten gezamenlijk het ontwerp van de natuur- en visvriendelijke oevers. Ook is zo een fraaiere omgeving met meer biodiversiteit gemaakt. Het project is gecombineerd met groot onderhoud aan de oevers van de Groene Slenk, de Gracht en de Schoolvaart.

Andere werkzaamheden in het groen langs de oevers worden in de komende jaren in fases uitgevoerd. Onderdeel hiervan is het verminderen van het aantal wilgen op sommige plekken. Door het project over een aantal jaar te verspreiden, hoeven deze bomen niet gekapt, maar kunnen ze geleidelijk worden verplaatst naar andere delen in de gemeente.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl