Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 22 december 2015 Tweede deel overheidsbijdrage voor Stichting Pallas

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Holland willen instemmen met een tweede tranche van in totaal € 28 miljoen euro aan de Stichting Pallas voor de ontwikkeling van de nieuwe reactor Pallas in Petten.

In 2012 hebben Rijk en provincie besloten om ieder € 40 miljoen bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe reactor in Petten, Noord-Holland. De bijdrage wordt in de vorm van een lening, verdeeld over verschillende tranches, uitbetaald.

"De nieuwe reactor is van groot belang voor de werkgelegenheid in de kop van Noord-Holland, voor het nucleaire onderzoek in Nederland en de productie van medische radio-isotopen die worden gebruikt bij de behandeling van kankerpatiënten. Daarom wordt door het Rijk en de provincie een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling hiervan", aldus minister Kamp van Economische Zaken.

De Stichting Pallas heeft tot op heden in totaal € 19,7 miljoen euro ontvangen van het Rijk en de provincie Noord-Holland. In juli 2015 heeft de Stichting om een volgende tranche van € 28 miljoen verzocht. Door het Rijk en Gedeputeerde Staten is daarop opnieuw gekeken naar de marktvooruitzichten voor Pallas. Die zijn op dit moment positief.

Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: "Gedeputeerde Staten vinden het belangrijk dat Pallas in Noord-Holland komt. Vanaf het besluit in 2012 is het echter ook duidelijk dat in de ontwerpfase nog geen volledige zekerheid valt te verwachten van voldoende private partners en een sluitende exploitatie. Een volgende storting is juist nu noodzakelijk om toe te werken naar een volwaardige business case."

Provinciale Staten zullen hier op 14 december 2015 opnieuw over worden geconsulteerd.

Provincie en Ministerie besluiten in 2017 over de derde en laatste tranche. Zij willen dan in ieder geval inzicht hebben in de belangstelling van potentiële investeerders en in de exploitatie van de nieuw te bouwen Pallas-reactor.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl