Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 30 december 2015 Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) deadlines vismigratie Afsluitdijk gehaald

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Bij de Afsluitdijk voerde Rijkswaterstaat een aantal maatregelen uit ter verbetering van de waterkwaliteit. Er is dit jaar een vispassage aangelegd bij Den Oever en er is visvriendelijk spui- en schutsluisbeheer ingevoerd bij Den Oever en Kornwerderzand. Met deze maatregelen is de Afsluitdijk open gezet voor vis en is de deadline om voor eind 2015 vismigratievoorzieningen te realiseren gehaald. Proeven wijzen uit dat ruim 330 miljoen vissen nu van de zoute Waddenzee naar het zoete IJsselmeer kunnen komen om te paaien of op te groeien.

Om de kwaliteit van ons oppervlakte- en grondwater te verbeteren zijn sinds 2000 internationale afspraken van kracht: de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW).

Hieronder vallen niet alleen de maatregelen ter verbetering van de chemische waterkwaliteit maar ook "herstel leefgebied" en "ruim baan voor vis" maatregelen waarbij barrières voor vis worden weggenomen. Die afspraken hebben geleid tot een groot aantal maatregelen - zie www.rws.nl/krwkaart Op 22 december 2015 moeten de projecten uit de eerste tranche (van 2009-2015) afgerond zijn.

Ook bij Kornwerderzand stond een vispassage gepland voor de eerste tranche.

Vanwege het regionale initiatief voor een vismigratierivier is hiervoor door het ministerie uitstel verleend. De aanleg van vismigratierivier wordt gecombineerd met de versterking van de Afsluitdijk, tussen 2018 en 2022.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl