Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 04 januari 2016 Lege pakken en blik? Bij het plastic!

HVC zamelt uw plastic afval met lege pakken en blik in. Veel plastic, blik en lege pakken afval zit nog in het restafval en dat is zonde. Want door lege pakken, blik en plastic apart in te zamelen, kunnen waardevolle grondstoffen uit deze pakken opnieuw worden gebruikt.

Een vuilniszak vol per week

website week 1 afval 2016 HVC en gemeenten werken samen om waardevolle grondstoffen uit afval te behouden en opnieuw te gebruiken. U kunt daar eenvoudig aan bijdragen. Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol lege blikjes, pakken en plastic verpakkingen. Door dit apart te houden, kunnen deze waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Plastic afval is goed te recyclen, waardoor er weer nieuwe kunststof producten van kunnen worden gemaakt. De lege pakken worden in drie grondstoffen gesplitst: papier, plastic korrels en granulaat voor aluminium.

Minstens 70% van de lege pakken kan worden gerecycled. Het blik wordt samen met staal omgesmolten. Het vloeibare staal wordt in profielen gegoten of gewalst in platen, gesneden en opgerold. In Nederland wordt 91% van het blikafval hergebruikt.

Meer informatie is te vinden op www.indegoeiebak.nl

Wat mag er in de inzamelzak voor plastic, blik en lege pakken

Plastic

Pak (leeg platgevouwen met gesloten dop)

Blik

(bron: hvc, gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl