Technologie & Milieu: 04 januari 2016 Zeehonden op 't wad geteld

Ecomare logoBron: Ecomare - Ietsje minder gewone zeehonden en ietsje meer grijze zeehonden vergeleken met vorig jaar. Dat is de uitkomst van de telling van het aantal zeehonden in de internationale Waddenzee van dit jaar; onderzoekers zagen 26.435 gewone zeehonden en 4.521 grijze zeehonden. Dat er iets minder gewone zeehonden geteld werden, was al wel verwacht. De laatste jaren nam de groei wat af en afgelopen jaar hadden deze zeehonden te maken met een griepvirus waaraan vooral in Denemarken en Schleeswijk-Holstein veel zeehonden stierven.

Hele Waddenzee

Elk jaar worden de zeehonden in de Waddenzee geteld. Niet alleen in het Nederlandse deel, maar ook in Denemarken en Duitsland. De onderzoekers kijken in de winter en lente naar het aantal grijze zeehonden en in de zomer naar het aantal gewone zeehonden. Het tellen gebeurt vanuit een vliegtuigje. In Nederland zijn de onderzoekers van IMARES door het ministerie van Economische Zaken aangewezen om de tellingen uit te voeren.

Meer informatie over de tellingen op www.ecomare.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl