Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 22 februari 2016 Noord-Holland: Resterende opgave wind op land geactualiseerd

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft de gegevens over de resterende opgave voor wind op land geactualiseerd. Op dit moment is er nog tussen de ca. 46 en 68 megawatt nodig om aan de rijksopgave van 685,5 megawatt te kunnen voldoen.

In oktober 2015 stond de megawatt-teller op 609 megawatt. Het omvatte het opgesteld vermogen en het Windpark Wieringermeer. Dit hield in dat er een opgave resteerde van ca.76 megawatt.

Deze data zijn nader aangevuld en gecorrigeerd met de vergunningaanvragen voor windturbines vanaf 2010. Daarnaast zijn actuele ontwikkelingen rond Windpark Westfrisia en vervangingen van turbines verwerkt in de monitor. De drie aanvragen die onlangs zijn ingediend voor de herstructureringsgebieden zijn nog niet meegeteld.

In mei 2016 en september 2016 volgt een nieuwe actualisatie van de resterende opgave.

Invulling resterende opgave

Tot en met 15 mei 2016 kunnen initiatiefnemers hun plannen voor windparken indienen bij de provincie Noord-Holland. Van de aanvragen die aan de Provinciale Ruimtelijke Verordening voldoen wordt het aantal megawatt bij elkaar opgeteld.

Als het totaal hoger is dan de restopgave die de provincie heeft, dan wordt door de provincie een rangschikking gemaakt op basis van ruimtelijke kwaliteit.

Aanvragen in industrieel/sterk verstedelijkt gebied krijgen dan de hoogste prioriteit. De verwachting is dat de eerste ontwerp vergunningen eind 2016 ter visie worden gelegd. Voorjaar 2017 kan dan een besluit volgen over de definitieve vergunning. De realisatie van de eerste windparken kan daarna starten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl