Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 16 maart 2016 Ontvang een Wasmaatje bij DEEN op vrijdag 18 maart 2016 en zaterdag 19 maart 2016

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op vrijdag 18 maart 2016 en zaterdag 19 maart 2016 worden bij alle DEEN-filialen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal 'Wasmaatjes' uitgedeeld. Deze maatbekertjes helpen de consument de juiste hoeveelheid wasmiddel af te meten en zijn onderdeel van de publiekscampagne 'Was op Maat'. De campagne heeft als doel inwoners van Noord-Holland bewust te maken van de voordelen van zacht water en hen aan te zetten tot de juiste dosering van wasmiddelen. De campagne is een samenwerking tussen drinkwaterbedrijf PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en het duurzaamheidsplatform Nudge.

Minder wasmiddel, groot verschil

Sinds 1 juni 2015 komt er overal in Noord Holland 'zacht water' uit de kraan, daarvoor was het kraanwater 'gemiddeld hard'. Zacht water vermindert de kalkaanslag in huishoudelijke apparaten en verbetert de werking van zeep.

Gemiddeld is 20% minder wasmiddel nodig voor een even schone was. Slechts een kwart van de mensen is bewust bezig met de hoeveelheid wasmiddel die men gebruikt, blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van PWN.

Was op Maat Challenge

Op 18 en 19 maart 2016 worden, als officiële kick-off van de campagne, bij alle DEEN-filialen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal Wasmaatjes uitgedeeld.

In tien winkels is op 18 maart 2016 een team van PWN-en HHNK-ambassadeurs aanwezig om klanten te informeren over de campagne. Onderdeel van de campagne is de Was op Maat Challenge. Deze Challenge is een bewustwordingsprogramma van dertig dagen per mail. Het daagt deelnemers uit om, met behulp van het Wasmaatje, op maat te doseren. Via deelname aan de Challenge zijn er diverse prijzen te winnen waaronder een zelfdoserende Miele wasautomaat.

Samen werken aan schoon water

PWN en HHNK investeren samen in zacht water. PWN heeft afgelopen jaar in haar leveringsgebied het water verder onthard. Noord-Hollandse consumenten hebben daardoor minder wasmiddel nodig om hun was schoon te krijgen. HHNK, verantwoordelijk voor het zuiveren van afvalwater, hoeft hierdoor minder wasmiddelresten uit het water te halen met schonere plassen en meren als gevolg.

Een overzicht van de DEEN filialen en meer informatie over deze publiekscampagne is te vinden op: www.wasmaatje.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl