Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 22 maart 2016 Schagen: Wethouder Van der Veek deelt eerste rolcontainers uit aan bewoners Callantsoog

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Wethouder Sigge van der Veek (CDA) deelde op dinsdagmiddag 8 maart 2016 de eerste rolcontainers voor plastic, blik en drankenpakken uit bij bewoners in Callantsoog.

Dit in samenwerking met HVC die in dit gebied het afval ophaalt. Vrijwel alle huishoudens in Schagen ontvangen in deze weken de nieuwe container met oranje deksel. De eerste container was voor de familie De Ruiter in Callantsoog.

De gemeenteraad van Schagen heeft besloten tot wijzigingen in het afvalinzamelingsysteem. Daarom ontvangen bijna alle huishoudens in Schagen, die gebruik maken van rolcontainers, de nieuwe rolcontainer met oranje deksel. Zo kan het huishoudelijk afval thuis beter worden gescheiden.

De nieuwe rolcontainer is voor plastic, lege drinkpakken en blik (PMD). De plastic-container is grijs van kleur met een oranje deksel. Vrijwel elk huishouden heeft straks in totaal drie rolcontainers. De grijze en de nieuwe grijs-oranje container worden afwisselend van elkaar elke vier weken geleegd.

Afvalscheiding

De gemeente Schagen en HVC vinden het belangrijk om afval te scheiden. Als thuis groente-, fruit- en tuinafval (gft), oud papier en karton en plastic verpakkingen, lege pakken en blik goed apart worden gehouden, blijft er nog maar weinig restafval over.

Afval is tegenwoordig geen afval meer, maar bestaat meer dan ooit uit belangrijke grondstoffen die in de meeste gevallen goed hergebruikt kunnen worden. Denk aan plastic, papier, gft, metalen, glas, textiel of andere materialen. Bijna alles kan dankzij nieuwe technologieën nuttig worden hergebruikt. Ingezamelde grondstoffen leveren bovendien vaak geld op, terwijl het verbranden steeds duurder wordt. Hoe minder afval in de verbrandingsoven belandt, hoe beter dat is voor de portemonnee en het milieu.

In de wijken Waldervaart en Centrum in stad Schagen komt de nieuwe container later. Het restafval dat daar nog overblijft (en dat zijn in de praktijk meestal zeer kleine hoeveelheden) brengt men daar naar een ondergrondse container in de wijk. Die ondergrondse containers moeten nog worden geplaatst, daarna wordt de grijze rolcontainer daar verruild voor de nieuwe met oranje deksel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl