Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 23 maart 2016 Schagen: Wethouder Sigge van der Veek geeft startschot voor 100-100-100

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Honderd mensen, die honderd dagen lang proberen voor 100% afval te scheiden. Onder hen ook wethouder Sigge van der Veek. Samen hielden zij op 17 maart 2016 hun startbijeenkomst in het gemeentehuis.

Uit de hoge opkomst bleek dat het enthousiasme van de deelnemers groot is. Ze hebben er zin in. Zoals wethouder Sigge van der Veek zei: "Minder restafval: we weten dat het moet en we weten waarom. Nu gaan we laten zien dat het kan!"

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van plastic, papier en gft maken we nieuwe producten.

Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe.

De vragen van de deelnemers op de startbijeenkomst betroffen de praktische kant van het afval scheiden en afval voorkomen. Bijvoorbeeld: Hoe maak je de inrichting van je keuken geschikter voor afval scheiden? Of: Hoe doe je zo bewust mogelijk boodschappen? Op de speciale website krijgen deelnemers toegang tot een forum om tips & tricks met elkaar te delen. "Zie het als een groep op Facebook," stelt HVC-woordvoerder Annemiek Meijer. "Het wordt echt de sport om zo min mogelijk restafval over te houden."

Lukt het om in de gemeente Schagen met minstens 100 huishoudens, 100 dagen, 100% afval te scheiden en veel minder restafval over te houden? Vanaf 1 april 2016 (tot 9 juli 2016) gaan de deelnemers de uitdaging aan. 100-100-100 wordt in de gemeente Schagen georganiseerd door HVC in samenwerking met de gemeente.

Ook meedoen met 100-100-100.nu? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan op www.100-100-100.nu

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl