Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 april 2016 Twee miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands MKB

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Om duurzame innovaties te stimuleren, komt twee miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek.

Zij kunnen subsidie vragen voor innovatie-advies, haalbaarheidsstudies en Research & Development (R&D). Noord-Holland sluit hiermee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk.

Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: “De Noord-Hollandse ondernemers die ik tijdens mijn werkbezoeken spreek, zijn altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen die zowel bijdragen aan het succes van hun onderneming als aan het verduurzamen van processen en producten. Ontzettend belangrijk voor de werkgelegenheid én de leefbaarheid in onze provincie.”

Gedeputeerde Duurzaamheid, Jack van der Hoek: "De Noord-Hollandse regeling is bedoeld voor MKB-bedrijven, die overwegend actief zijn in Noord-Holland in de bedrijfstakken Energie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek. Ik wil benadrukken dat Noord-Holland er vanuit haar ambities voor kiest, om alleen te investeren in innovaties die bijdragen aan duurzaamheid."

Er kan een bijdrage in de vorm van subsidie worden aangevraagd voor innovatie-adviesprojecten (50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000), haalbaarheidsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 50.000) en R&D-samenwerkingsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 200.000).

De subsidie is vanaf 10 mei 2016 aan te vragen via de website van het RVO www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mkb-innovatiestimulering-regio-en-topsectoren-mit

Daar kunnen Noord-Hollandse ondernemers in 2016 ook terecht om subsidie van het Rijk in de vorm van kennisvouchers aan te vragen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl