Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 april 2016 Schagen: Promotieteam 'Afval scheiden' op pad

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Zaterdag 26 maart 2016 ging een eerste promotieteam langs de deuren om met inwoners van Schagen in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie 'De wijk in' sluit aan bij de komst van de container voor plastic verpakkingen, blik en lege pakken. Op 6 april 2016 gaat wethouder Sigge van der Veek mee de wijk in.

De actie 'De wijk in' wordt gehouden nog op woensdag 30 maart, zaterdag 2 april en woensdag 6 april 2016 en vindt in meerdere wijken van de gemeente plaats. Het promotieteam bestaat uit medewerkers van HVC. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van plastic verpakkingen, blik en lege pakken, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de bak mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Plastic, ik doe mee!

Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal. Hier komen nu de lege pakken sap en zuivel en het blik nog bij. Door dit apart te houden van het andere afval, kan het worden hergebruikt.

Tijdens de gesprekken krijgen de bewoners de actiekaart 'Plastic, ik doe mee' en een pen van gerecycled plastic met de tekst "Vroeger was ik een pak vla, nu ben ik een pen".

Plastic-container

Huishoudens in Schagen hebben in maart 2016 een plasticbak aan huis gekregen. Met de container wil de gemeente het inwoners makkelijker maken om dit afval apart te houden. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt.

Afvalkalender en app

Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl