Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 08 juni 2016 Drie keer vier voor riolering in de Noordkop (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Besparen op kosten voor rioolonderhoud? De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel gaan dat samen voor elkaar krijgen. Vrijdag 3 juni 2016 tekenden zij met de aannemer Insituform hiervoor een contract.

De aannemer gaat voor de vier gemeenten de komende vier jaar vier soorten rioolonderhoud uitvoeren: reinigen, inspecteren, repareren en renoveren. "Uniek in Nederland," aldus wethouder Sigge van der Veek. "Het is voor het eerst dat één aannemer vier soorten rioolwerk gaat uitvoeren voor vier gemeenten en dat voor een periode van 4 jaar."

Flinke besparing

Door de vier werkzaamheden voor de vier gemeenten in één keer aan te besteden, besparen de gemeenten flink op de voorbereiding van hun rioolonderhoud. Het levert jaarlijks 1.400 manuren op en maar liefst Ä 100.000,-. De vier gemeenten hebben in 2015 al een voorzichtige start gemaakt met deze samenwerking. Dat beviel zo goed, dat zij besloten dit voor een langere periode te doen.

Het idee om op deze manier samen te werken is ontstaan in het 'Samenwerkingsverband regio Noordkop', waarin de Noordkop gemeenten samenwerken op het gebied van riool. Het sluit goed aan bij de doelstellingen uit het landelijke Bestuursakkoord Water.

Hierin hebben gemeenten, waterschappen, provincies, drinkwaterbedrijven en het ministerie van Infrastructuur en Milieu afgesproken minder kosten te maken in de afvalwaterketen. Ook moeten organisaties ervoor zorgen dat zij hun riooltaken goed kunnen uitvoeren. Door samen te werken, besparen de gemeenten manuren en kosten die zij weer aan andere riooltaken kunnen besteden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl