Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 01 juli 2016 Texel: Half juli 2016 nieuwe containers voor plastic - Inzamelfrequentie naar eens per drie weken

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Vanaf half juli 2016 worden de nieuwe containers voor plastic, blik en drankkartons bij de huishoudens bezorgd. Deze container maakt het voor inwoners nog makkelijker om bruikbare grondstoffen te scheiden waarvan weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Daarnaast worden alle containers vanaf 1 juli 2016 eens per drie weken geleegd. Inwoners zijn hierover via een brief geïnformeerd.

De gemeente Texel vindt het belangrijk om afval te scheiden. De container voor plastic, pak en blik is een van de maatregelen om dit te stimuleren. Voor bewoners van appartementen (hoogbouw) worden verzamelcontainers voor plastic, pak en blik geplaatst. Op dit moment wordt ongeveer 50% van al het huishoudelijk afval in Nederland gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75% in 2020.

Iedereen kan hier aan bijdragen door gft, papier, glas en plastic, pak en blik apart te houden.

Meer weten? Kom langs op een van de inloopbijeenkomsten

Tijdens een van de inloopbijeenkomsten kunt u informatie krijgen over de nieuwe container, over afval scheiden en het nieuwe inzamelschema. Vertegenwoordigers van de gemeente Texel staan u graag te woord. De bijeenkomsten zijn allemaal van 16 - 19 uur. U kunt op elk gewenst moment binnen lopen.

Oudeschild

dorpshuis t Skiltje

maandag 20 juni

Den Burg

Gemeentewerf, locatie Reijer Keijserstraat 7

dinsdag 21 juni

Oosterend

dorpshuis De Bijenkorf

woensdag 22 juni

Den Burg

Gemeentehuis

vrijdag 24 juni

De Koog

dorpshuis De Hof

donderdag 23 juni

Den Hoorn

dorpshuis De Waldhoorn

maandag 27 juni

De Cocksdorp

dorpshuis Eierlandse huis

dinsdag 28 juni

Den Burg

Gemeentewerf, locatie Reijer Keijserstraat 7

woensdag 29 juni

De Waal

dorpshuis De Wielewaal

donderdag 30 juni

Wijziging van inzamelfrequentie

De container voor plastic, pak en blik wordt vanaf juli 2016 eens in de drie weken geleegd, evenals de container voor gft en restafval. Als u thuis uw gft, oud papier én plastic, lege pakken en blik goed apart houdt, blijft er nog maar weinig restafval over. Daarom wordt de restafvalcontainer voortaan ook eens in de drie weken geleegd. Inwoners hebben met de informatiebrief een sticker ontvangen met de nieuwe afvalkalender vanaf 1 juli 2016. Deze sticker kan op de kalender worden geplakt die voorin het Texels telefoonboekje zit. Zolang de containers nog niet zijn afgeleverd, wordt het plastic nog opgehaald in de bekende plastic heroes zakken. Na de komst van de container worden geen losse zakken meer meegenomen.

Verzamelcontainers

In alle dorpen wordt een verzamelcontainer geplaatst voor het inzamelen van plastic, blik en drankkartons. Bewoners die geen ruimte hebben voor een extra container krijgen zo ook de mogelijkheid om hun plastic, blik en drankkartons gescheiden aan te bieden. Voorlopig zijn dit bovengrondse rolcontainers met een oranje deksel. In september 2016 worden deze vervangen door ondergrondse containers.

In de tussenliggende periode kijkt de gemeente of de gekozen locatie en de berekende capaciteit genoeg is. Bewoners die nu al gebruik maken van (ondergrondse) verzamelcontainers voor restafval hebben daarover apart bericht ontvangen.

Vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen over de nieuwe container vindt u via onze website www.texel.nl of zoek via trefwoord 'Plastic afval'. Vindt u het antwoord hier niet, dan kunt u bellen naar de servicebalie van de gemeente via telefoonnummer 140222.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl