Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 19 juli 2016 Hollands Kroon: Iepziekte begraafplaats Stroe

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op de begraafplaats Stroe zijn negen gemeentelijke iepen besmet geraakt met de iepziekte. Deze besmettelijke boomziekte tast iepen aan waardoor deze binnen korte tijd afsterven.

De begraafplaats op Stroe geldt als bijzondere locatie. De gemeente heeft opdracht gegeven om de zieke bomen zo snel mogelijk te verwijderen. De iepen op de begraafplaats worden ieder jaar ingeënt met een middel tegen de iepziekte, maar dit geeft geen 100% garantie dat de iepziekte niet meer kan toeslaan.

De iep en iepziekte

Ongeveer een op de vier bomen in Hollands Kroon is een iep. De iep is een typisch Hollandse boom die in het verleden massaal is aangeplant in de kustgebieden, vooral vanwege zijn goede bestendigheid tegen de (zoute) zeewind.

Het grote nadeel vormt echter de iepziekte. Deze besmettelijke ziekte heeft vooral de laatste 20 jaar stevig huisgehouden in het iepenbestand.

Zieke iep in eigen tuin?

Heeft u een zieke iep in uw tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de boom. Om besmettingsgevaar te voorkomen is het wenselijk dat zieke iepen tijdig worden verwijderd. Het is niet verplicht. Twijfelt u of de iep ziek is? Neem dan gerust contact op met de afdeling Openbare Ruimte via tel.

088 - 321 5000.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl