Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 augustus 2016 Texel: Eerste inzameling oranje containers voor plastic succes

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Texel zamelt 70% meer grondstoffen in bij de eerste inzameling van de oranje container. 18.000 Kilo grondstoffen bestaand uit plastic, blik en drinkkartons - ten opzichte van 11.000 kilo bij de laatste inzameling van plastic zakken - zijn ingezameld nadat de oranje container drie weken in gebruik is geweest. Ook is er minder zwerfvuil op straat door kapotte zakken.

"Dit is boven verwachting veel, en dat terwijl de periode tussen het ophalen in zakken bij de laatste keer 4 weken en nu met de aparte container 3 weken," aldus wethouder Kingma. De gemeente Texel vindt het belangrijk om afval te scheiden.

Daarom is begin juli 2016 aan alle huishoudens een aparte container met oranje deksel beschikbaar gesteld voor het inzamelen van plastic, blik en drankkartons.

Legen: eens in de drie weken

De container voor plastic, drinkkartons en blik wordt vanaf juli 2016 eens in de drie weken geleegd, evenals de container voor gft en restafval. Een nieuwe afvalkalender is in juni 2016 per brief aan iedere inwoner verstuurd. Ook is de kalender op de site van de gemeente te vinden (www.texel.nl). Als blijkt dat u niet genoeg heeft aan één container kunt u vragen om een gratis extra oranje container.

Verzamelcontainers

Bewoners die geen ruimte hebben voor een extra container kunnen hun plastic, blik en drankkartons ook gescheiden aanbieden in verzamelcontainers. Deze verzamelcontainers zijn inmiddels in alle dorpen geplaatst - zie locaties op de website www.texel.nl. Voorlopig zijn dit vooral bovengrondse rolcontainers met een oranje deksel. In september 2016 worden deze vervangen door ondergrondse containers. De tussenliggende periode wordt gebruikt om te kijken of de gekozen locatie en de berekende capaciteit voldoende is. Op enkele plekken is inmiddels al een bestaande ondergrondse container omgeruild voor een container waarin plastic, blik en drankkartons aangeboden kunnen worden (Jan Dirksoord, Starkenburg, Gasthuisstraat en binnenkort de wijk Volmolen).

Container GFT snel vol?

Het blijkt dat door de verschuiving van de inzamelfrequentie van GFT naar 3 weken bewoners met een grote tuin niet genoeg hebben aan hun groene container. U kunt bij de gemeente vragen om een extra groene container of grotere groene container als u nog een klein model heeft.

Vragen?

De antwoorden op de meest gestelde vragen over de nieuwe container vindt u op deze website onder 'Plastic afval'. Vindt u het antwoord hier niet, dan kunt u bellen naar de servicebalie van de gemeente via telefoonnummer 140222.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl