Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 09 september 2016 Iepziekte velt honderden bomen in Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Tijdens de jaarlijkse controle is geconstateerd dat er ongeveer duizend gemeentelijke iepen de iepziekte hebben. De aannemer firma Kieftenbrug uit Friesland is inmiddels gestart met het verwijderen van deze zieke iepen. Naar verwachting zijn alle gemeentelijke iepen medio oktober 2016 verwijderd. Op sommige locaties worden nieuwe bomen geplant. Het is nog onbekend waar en wanneer dat plaats gaat vinden.

De iep en iepziekte

Ongeveer een op de vier bomen in Hollands Kroon is een iep. De iep is een typisch Hollandse boom die in het verleden massaal is aangeplant in de kustgebieden, vooral vanwege zijn goede bestendigheid tegen de (zoute) zeewind.

Het grote nadeel vormt helaas de iepziekte. Deze besmettelijke ziekte heeft vooral de laatste twintig jaar stevig huisgehouden in het iepenbestand.

Zieke iep in eigen tuin?

Heeft u een zieke iep in uw tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de boom. Het is niet verplicht. Twijfelt u of de iep ziek is? Neem dan gerust contact op met ons.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl